dissabte, 3 de maig del 2014

Algú diria mai que es poden trobar roselles a la ciutat?

Començo al barri d’Horta, en un petit espai que té alguna cosa de màgic: al Carreró de Ca l’Iglésias, el Camí de Sant Cebrià, la Riera de Marcel·lí, el Carrer de Marcel·lí, desconeguts per la majoria dels barcelonins i barcelonines. 


Sembla mentida que enmig de la ciutat encara es mantingui aquest lloc carregat de vestigis d’un passat rural no tant llunyà. I no és Collserola. Carrerons semi asfaltats, caminets de bosc, a tocar de l’hivernacle d’Horta, restes de cases antigues, flors, plantes, gats, insectes, i gairebé silenci, només ocells cantant. He vist roselles, canyes, ametllers amb ametlles, angelets, lantanes, figueres, nespres...

Un espai que no meravellaria a ningú si no fos perquè és on és. 

Espero que ho gaudiu tant com jo. ;-)

















Els nespres al punt.

Roselles a la ciutat.


Ametlles.


Les abelles fent la seva feina...

... l'aranya també.

En dèiem angelets.

Glicines.



 


Els vostres comentaris són benvinguts.


4 comentaris:

  1. Molt maques les fotos! Jo visc a Horta i m'agrada anar a córrer pel barri de la Clota i els voltants per poder gaudir d'aquests racons d'una Barcelona ben diferent :)

    ResponElimina
  2. Jo he sigut fotógraf profesional durant anys i he tocat molt el tema natura, m´agraden les tevés fotografíes m´intessaría sapiguer l´indret on has fet aquestes fotografíes
    Gracies, salutaciòns

    ResponElimina
    Respostes
    1. GGràcies!
      Les fotos van ser preses en un indret que segurament ja no existeix a causa de les polítiques urbanístiques de la ciutat. Aquest fet va motivar aquest bloc i que hi fes fotografies: m'agraden els llocs vells, atrotinats, antics i sé que aviat aniran a terra per fer construccions sense personalitat, avorrides, sense interès arquitectònic ni artístic. Per això, abans que vagin per terra aquesta llocs, miro de fer-hi fotos. Aquest indret era molt especial pq era com un oasi de verdor, calma i natura en plena ciutat, on encara es podien els darrers horts originals (no com els nous horts urbans). És el barri La Clota del districte Horta Guinardó. Fa temps que no hi vaig, i potser trigaré a anar-hi per la por de tenir una decepció. Altres llocs a prop es poden veure en aquest bloc, com el carrer Alarcon o al carrer Aiguafreda. Em mostres les teves fotos???

      Elimina