divendres, 15 de maig del 2015

Mas Ravetllat-Pla, una joia al Guinardó

Jornada de Portes Obertes al Mas Ravetllat-Pla, per la Festa Major del Guinardó.

De moment, només es pot visitar el jardí, gran i frondós, i que estan arreglant juntament amb la casa, que friso per veure-la per dins. També es poden visitar els horts. 
Tot plegat a tocar del nou hospital de Sant Pau, que juntament amb el recinte modernista conformarà nou un parc
Els veïns estem gratament sorpresos d’aquest espai urbà “tan poc urbà”: una joia recuperada pel barri. 

Segons diu el fullet q em passen a l’entrada...


“A la tardor d’aquest any 2015, és previst que obri les seves portes com a nou espai museístic de gran importància; la Col·lecció Pla-Ravetllat

Es tracta d’una de les col·leccions més importants, única al món, de 850 peces de mobiliari,escultura, orfebreria pintura i altres objectes i antiguitats recollits al llarg de més de 60 anys pel Dr. Ramon Pla i la seva filla, la Dra. Núria Pla, antics propietaris del Mas Ravetllat.
Un tresor fins ara ocult al centre de Barcelona.

La col·lecció Pla-Ravetllat estarà ubicada al mas, que va ser projectat per l’arquitecte Adolf Florensa amb influències noucentistes. A la part del darrere es trobava l’Institut Ravetllat-Pla que, fundat pel Dr. Ramon Pla i el veterinari Joaquim Ravetllat, investigava amb cavalls per trobar un sèrum contra la tuberculosi. L’edifici va acollir el govern basc en el seu exili a Barcelona durant la Guerra Civil.
D’altra banda, amb l’adquisició dels 33.000 metres quadrats del solar de Mas Ravetllat, el barri del Guinardó guanya un gran parc urbà..."

 Més info:
 www.ccma.cat/324/Lantic-Institut-Ravetllat-Pla



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada