diumenge, 13 de juliol del 2014

A Vallcarca des de El CarmelBarcelona és una ciutat més verda i enjardinada del que pugui semblar a priori. 

És possible fer un itinerari des del Carmel fins a Vallcarca, passant per diferents parcs i camins, i cap carrer de cotxes.


Aquest recorregut comença per El Parc del Guinardó, segueix per El turó de la Rovirades d'on es pot gaudir de vistes panoràmiques magnífiques, i veure les restes de les bateries antiaèries de la Guerra Civil que defensaven la ciutat dels atacs de l'aviació feixista.

Continua pel pont de Mühlberg, es ressegueix les mines de la Muntanya Pelada i el Parc Güell.Al Parc del Guinardó, és fàcil veure garses
En un dia clar, es pot veure El Masnou


El Carmel, un barri més bonic del que molts imaninen
L'itinerari s'endinsa després cap als jardins de la font de Sant Salvador d'Horta i l'Escola Farigola, que era part del projecte educatiu barceloní del noucents. 

L'escola del Carrer de la Farigola

Església ortodoxa

El pont de Vallcarca, una fita singular en el paisatge i les comunicacions de tota la zona, marca el final d'aquest recorregut que es pot fer passejant en un parell d'hores, i a grans trets, ressegueix l'antic límit entre els municipis de Sant Martí, Horta, Gràcia i Sant Gervasi abans de la unificació municipal de Barcelona, ara fa poc més d'un segle.
Skyline del Tibidabo des del Pont de Vallcarca, cap al vespre.

2 comentaris:

 1. M/encanta el teu blog i ara com administradora del la pàgina Facebook del Carmel,
  encara més!
  M'agradaria compartir algunes de les teves fotos,amb el teu permís.
  Gràcies!

  ResponElimina
 2. Gràcies a tu Maria José !!!
  Sí, pots fer servir les fotos que vulguis, sempre que m'anomenis com a autora (Montse Comerma), i el meu bloc: rosellesalaciutat.blogspot.com.
  Si necessites les fotografies amb més alta resolució, només m'ho has de demanar.
  :-)
  MC

  ResponElimina